FELHÍVÁS!

A P. BOX ALAPÍTVÁNY CSERHÁTI ISTVÁN EMLÉKÉRE A MAGYAR ROCKZENÉÉRT alapítvány, a HAMMER RECORDS és a debreceni P. BOX zenekar közös szervezésben 2014. május 16-án egész napos rendezvénnyel, ennek keretében pedig Debrecenben a Roncsbárban (4029 Debrecen, Csapó utca 27.) rendezendő P. BOX koncerttel kíván tisztelegni a zenekar alapítója, Cserháti István előtt születésének 60. évfordulója alkalmából. A koncert 2014. május 23. napján Budapesten is megrendezésre kerül a CLUB 202-ben (Budapest XI., Fehérvári út 202.). Mivel Cserháti István, vagy ahogy mindenki ismerte "Pityi" a fiatal, feltörekvő zenekarok támogatását mindig is kiemelt feladatnak tekintette, így az esemény szervezői várják olyan zenekarok jelentkezését, akik szeretnének a P. BOX előtt bemutatkozni a koncerteken. Kérjük, hogy egy rövid zenekari ismertető és a zenekarvezető elérhetőségének megadása mellett egy saját dalt, vagy annak közösségi videomegosztó portálokon való elérhetőségét csatolni szíveskedjetek a következő címre: pboxalapitvany@gmail.com, illetve megjelölni, hogy melyik koncerten szeretnétek fellépni. A jelentkezéseket 2014. április 30-ig várják a szervezők.
"A zene mindenek felett!"


Szia Mindenki!

A közismert nehézségek ellenére igyekszünk nem tétlenkedni, így számos projektbe kezdtünk az elmúlt időszakban, amelyekről hamarosan részletesen is beszámolunk majd. Talán a legfontosabb, hogy elindultak az új számok próbái, demofelvételei, amelyek közül egyet végleges formában is rögzítünk a nyáron (dob, basszus, gitár, billentyű feljátszva), már csak Korinak kell a zsúfolt nyári programjába beillesztenie a feléneklést és a vokálokat felvenni. A felvételek természetesen a RockSpa Hangstúdióban készülnek Cézinél, Méhes Janó segítségével. Rögzítünk egy dalt az akusztikus műsorból is, az hogy melyik dalról van szó, legyen egyelőre meglepetés. A másik fontos újdonság, hogy a Cserháti-családdal közösen új formákban is őrizni kívánjuk Pityi emlékét és egyben segíteni a rockzene helyzetét kis hazánkban. A közös kezdeményezésről hamarosan közöljük a részleteket! Végül, de nem utolsó sorban az elmúlt időszakban a Pityi személyét, jelentőségét besározó és a P. Box nevet méltatlanul meghurcoló események és nyilatkozatok miatt itt a honlapon egy sorozatot indítunk, ahol az eseményeket dokumentumokkal és személyes interjúkkal felidézve és állításainkat bizonyítva megírjuk a történteket. Rövid időn belül jön az első, Csiga Sándorral készült interjú! Addig is minden kedves P. Box rajongónak és honlap látogatónak kellemes nyarat kívánunk!


A napokban több helyen is félreérthető és egymásnak ellentmondó hírek láttak napvilágot a P. Box elnevezés jogszerű használatát illetően. Ami tényként rögzíthető, hogy a Fővárosi Bíróság a P. Box/Pandora's Box névviselési joggal kapcsolatos jogerős határozata (31.P.26.002/2009/17.) megállapította, hogy a budapesti zenekar megsértette a debreceni együttes névviseléséhez fűződő személyiségi jogát, és a jövőben egyértelműen megkülönböztethető módon történő használatra kötelezte a budapesti zenekar tagjait. Ez a határozat a mai napig érvényes és hatályos. A napokban megszületett a védjegy-kérdésben is a jogerős határozat (8.Pkf.26.181/2012/4.), amely megváltoztatva a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala döntését nem engedélyezte a védjegy-lajstromozást (azaz a kizárólagos használat lehetőségét) a debreceni zenekar két tagja részére, vagyis a jövőben a budapesti zenekar is használhatja a P. Box elnevezést, de azt a névviselési kérdésben született jogerős határozat alapján egyértelműen megkülönböztethető módon kell megtennie. Minden más, előzőekben írtakkal ellentétes információ (pl. hogy a budapesti zenekar tagjai védjegy-jogosultak lennének, vagy a debreceni zenekart eltiltották volna a névhasználattól) téves. A jelen nyilatkozatban foglaltak valóságtartalmáért a debreceni P. Box/Pandora's Box zenekar teljes anyagi és jogi felelősséget vállal.

Kori és Hegedűs Pisti az m1-en
Kori és Hegedűs Pisti a Ma Reggel című műsor vendégei voltak. A riport megtekinthető itt:

Riport
2010 decemberében a debreceni P.Box ez alkalomra kibővített formációja vadonatúj akusztikus műsorral debütált a Kölcsey Ferenc Művelődési Központ színpadán. A magasztos hangulatú est várakozáson felüli sikere a budapesti Mikroszkóp Színpadon, majd az Új színházban folytatódott volna, ám az összes érintetten kívül álló okok miatt mindkét koncert elmaradt. Végül Hajnal Gábor szervező segítségének köszönhetően 2013. január 25-én a budapesti PeCsa Music Café - ezúttal színházteremnek berendezett impozáns klubja - ad otthont a debreceni P.Box akusztikus koncertjének. Koroknai Árpi frontember és Sándor "Günter" József gitáros, akik nagy sikerrel szerepeltek az Égi zenekar fesztiválon is, Szabó Krisztián billentyűssel, Ferenczy "Cézi" Tibor basszusgitárossal, valamint Kiss Konrád dobossal ismét akusztikusra hangszerelt formában, és két felvonásban idézik fel a klasszikus, valamint az újabb kori P.Box dalokat. Ebben három vendégművész is a segítségükre lesz Erdős Fruzsi kitűnő énekes, Kozma Norbi akusztikus gitáros, valamint Juhos Norbi csellista személyében. Hosszú idő után tehát ismét Budapesten láthatjuk a nyolcadik éve elhunyt kitűnő billentyűs Cserháti István utolsó formációját, a XIV. ker. Zichy Mihály u. 14. sz. alatt a hazai rock egyik szentélyében. Jegyek elővételben 1500.-Ft-os, a koncert napján 2000.-Ft-os árban kaphatók a helyszínen, a PeCsa Music Caféban. A minden bizonnyal nagy sikerre számot tartó előadás este 8 órakor kezdődik, amelyre minden igényes zenerajongót, szeretettel vár a debreceni Pandora's Box csapata, valamint vendégművészei. A szünetben Kocsis László grafikusművész alkotásait lehet megtekinteni projektor segítségével.
Hegedűs István"
Sziasztok!
Végre elindult a debreceni P. Box zenekar új honlapja, amelyen remélhetőleg minden a zenekarral kapcsolatos információt gyorsan és hatékonyan tudunk közölni.
A tartalmakat folyamatosan frissítjük, és természetesen várjuk észrevételeiteket, javaslataitokat!
Jó böngészést kívánunk: P. Box

Örömmel jelentjük be, hogy a zenekar hivatalos ruhaszponzorra lett a Quattro Jeans! Ezúton is nagyon köszönjük a támogatást!
Quattro Jeans

Az A38 hajó 2005-ben, első ízben adott helyet a svájci Gotthard és a P. Box párosának.
Cserháti István, a debreceni formáció alapító atyja ugyan nem érhette meg a rangos eseményt, tehetséges fiatalokból álló csapatának azonban sikerült kellőképpen felforrósítani a hangulatot a luganói rock banda színpadra lépéséhez...
Hét év elteltével ismét hazánkba látogat a svájci nemzetiségű hard rock formáció. A 2005-ben rendezett frenetikus hangulatú bulihoz hasonlóan a helyszín ugyancsak a veterán A38 hajó, a hangulat kellő izzításáról pedig most is a kitűnő debreceni Pandora's Box gondoskodik. Az alpesi ország Tell Vilmos utáni első nemzeti büszkesége, a fantasztikus Gotthard, amely immár húsz éve bombázza közönségét a jobbnál-jobb rock slágerekkel. Új frontemberüket Nick Maeder-t két évvel korábbi énekesük halála után találták meg, aki az idén felvett és kiadott Firebirth című albumukat is jegyzi. A svájciak méltó párjaként 2012. november 21-én este 8-kor a P. Box ötösfogata csap a húrok, illetve a billentyűk közé.
Néhány, a már kultikussá vált dalcímek közül: Vágtass velem, Soha nem elég, Ómen, Zöld, a bíbor és a fekete; a markáns, ám fülbemászó dallamoknak, kemény gitár soundoknak, valamint a lágy Hammond-orgona futamoknak az elmúlt esztendők során volt alkalmuk beleivódni a fülekbe, lelkekbe. Bár az újkori P. Box albumoknak ugyanez nem adatott meg, a kitartó koncertlátogatók a klasszikusokhoz hasonlóan befogadták, megszerették a Reményre ítélve, illetve a Pangea albumok opuszait is, melyekből az A38 zsűrije ugyancsak kap ízelítőt.
Az öt tehetséges muzsikus, a Társulatot is megjárt énekes, Koroknai "Kori" Árpád, Sándor "Günter" József gitáros, Szabó Krisztián billentyűs, Ferenczy "Cézi" Tibor basszusgitáros, valamint Kiss Konrád dobos összeszokott csapatot alkot.
Nem véletlen, hogy a Live Sound - a Gotthard esetében másodjára, egyébként - sokadszorra a Pandora's Boxot hívja neves külföldi zenekarok elé vendégként.
Hegedűs István
2012. szeptember 30-án 19 órai kezdettel a budapesti PECSA-ban megrendezésre kerül az Égi Zenekar Fesztivál, amelyen fellép a zenekarunkból Kori és Günter a P. Mobil vendégeként.
Gyertek minél többen!
Info: hardrock.hu
Kori és Günter a PECSÁ-ban megrendezett Égi Zenekar Fesztiválon képviselte zenekarunkat. Pálmai Zoltánnal, Zselenc "Zsöci" Lászlóval és Papp Gyulával együtt adták elő az Ómen és a Soha nem elég című számokat, továbbá Kori énekelte a P. Mobillal a Forma 1-et. Köszönjük a lehetőséget Hegedűs Pistinek és Schuszter Lórinak!
Beszámoló a koncertről: hardrock.hu
A P. Box sajnálattal közli, hogy az Új Színház vezetésének döntése értelmében a hétfő esti zenei programok törlésre kerültek, így önhibáján kívül a november 12-i koncert sem kerülhet megtartásra. A zenekar úgy döntött, mivel másfél éven belül a második budapesti színház mondja vissza a már lekötött és meghirdetett koncertet, hogy saját szervezésben, önálló eseményként 2013- év elején más helyszínen megtartja a budapesti akusztikus P. Box bulit. Addig is türelmeteket kérjük, és a jövő héten remélhetőleg egy (vagy két) jó hírt is tudunk közölni!
2012 Pandora's Box